Aardewerk

L = 4m
B = 2,8m
H = 4m
2,5 personen

“Aardewerk” is een herontwerp van het huisje waar Noortje en Jan-Willem van 2017 tot 2023 in gewoond hebben. Het nieuwe ontwerp maakt gebruik van alle materialen die in het vorige ontwerp toegepast zijn. 

concept

De wanden van het ontwerp steken 1,5m diep de grond in zodat er een geïsoleerde massa ontstaat. Deze massa kan gebruikt worden voor de opslag van warmte of koude. Op anderhalve meter diepte is de grond namelijk relatief stabiel rond de 6 tot 13 graden. Zo kan de warmte van de kachel opgeslagen worden in het bovenste deel van de massa en geleidelijk warmte afgeven aan het huis.

De massa is voorzien van vloerverwarmingsbuizen op 3 verschillende niveaus. Deze zijn voorzien van sensoren die de temperatuur monitoren. De bovenste buizen zijn verwerkt in een toplaag van stampleem.

Om in het thema te blijven is al het servies uitgewerkt middels pottenbakken. Echt aardewerk in een huisje dat gaat over de verbinding met de grond. 

Dit is de beheerderswoning en zal niet beschikbaar komen voor verhuur.

Updates

Thrival Lab

De basis staat

Na het plaatsen van het “bovendeel” van de woning was het zaak de boel in de basis dicht te krijgen. Zowel rond de fundering als de houten bovenbouw. Alle kozijnen zijn herplaatst en alle open delen van hout houtskelet zijn weer dichtgezet. Een flinke klus aangezien alle basis materialen eerst

Thrival Lab

Liftup your spirits

Een dag waar ik echt naar uitgeleefd heb en tegelijkertijd tegenop zag. Met het plaatsen van het Nomad huisje is de truck met kraan even doorgereden om ons huisje boven op het fundament te plaatsen. Het resultaat voelt echt als een liftup van de energie.  Het huisje is hoog geworden!

Thrival Lab

Huisje in stukken zagen

Wat een werk, heel veel zagen, maar het is gelukt! Ons huisje is officieel niet meer wat het was en bestaat nu uit nog slechts 2/3 van de originele grootte.  We hebben een hele dag gewerkt om het geheel uit elkaar te krijgen.  Het dak bleek toch wel een flinke

Geen berichten verder